Vraag hier je naslagwerken aan

Onderzoeksrapportages - Whitepaper - Inspiratiegids - Downloads - Boek

Jongere werknemers niet alleen steeds langer, maar ook steeds vaker ziek

publicatie maart 2020

 

Vernet publicatie cijfers 2019

Met een gemiddeld verzuimpercentage van 6,14 valt het jaar 2019 net iets beter uit dan 2018 (6,18). Dit is weliswaar een goede ontwikkeling, maar nog geen reden om de vlag uit te hangen, aangezien het nog aanzienlijk hoger is dan in 2017 (5,72). Daarbij zien we dat het verzuim onder jongere werknemers verder stijgt en ook de meldingsfrequentie van deze groep toeneemt.

In onze nieuwste publicatie kijken we opnieuw naar hoe het verzuim en de inzetbaarheid zich ontwikkelen. Zoals je van ons gewend bent doen we dat aan de hand van duurklasse en leeftijdsklasse. Dit keer zijn we ook gedoken in het onderwerp deeltijd.

Download kosteloos ons rapport ‘Jongere werknemers niet alleen steeds langer, maar ook steeds vaker ziek’ en lees over de ontwikkeling van het verzuim in de verschillende leeftijdsgroepen met aandacht voor de deeltijdwerknemers. Heb je vragen naar aanleiding van onze publicatie? Bel (020) 422 9771 of mail ons via info@vernet.nl.

 

 

Veilig thuiswerken in de Zorg tijdens een pandemie

Publicatie maart 2020

Vernet_online_mincollege_veilig_thuiswerken_in_de_zorgNiet alleen corona is een bedreiging op dit moment voor onze maatschappij

Door de chaotische situatie als gevolg van de corona uitbraak is het thuiswerken in een enorme versnelling terecht gekomen. Helaas levert dit kansen op voor de cybercrimineel. En deze kansen worden ook met beide handen aangepakt. Joris Bijvoets, security specialist en functionaris voor de gegevensbescherming bij Vernet, heeft een whitepaper geschreven en webinar gegeven over ‘Veilig thuiswerken in de Zorg tijdens een pandemie’. Hierin vertelt hij over de risico’s die thuiswerken met zich mee brengen en hoe je deze risico’s kunt verkleinen.

Download kosteloos de opname en Whitepaper Veilig thuiswerken tijdens een pandemie. Heb je vragen naar aanleiding van onze publicatie? Bel (020) 422 9771 of mail ons via info@vernet.nl.

 

Is de verzuimtrend in de zorg doorbroken? Een nuancering

publicatie november 2019

De afgelopen tijd is er al veel gezegd over het verzuim in de zorg. Sinds 2014 zien we een verontrustende stijging. Vernet heeft na kwartaal 3 opnieuw de balans opgemaakt. In dit rapport lees je dat het verzuim nu lijkt te stabiliseren.

Download kosteloos het rapport ‘Verzuim in de zorg stabiliseert, maar jonge werknemers steeds langer ziek‘ en lees over de ontwikkeling van het verzuim in de verschillende leeftijdsgroepen met aandacht voor in- en uitstroom van werknemers.

Uitkomsten van de Vernet Denktank

publicatie september 2019

Begin dit jaar maakten we de verzuimcijfers van de zorgsector van 2018 bekend. Opnieuw brachten we de boodschap dat het verzuim in de zorg is gestegen.

Die cijfers vragen om duidelijkheid. Wat is er aan de hand? Om daar achter te komen startten we een Denktank met mensen die werken bij zorgorganisaties. Door met elkaar in gesprek te gaan achterhaalden we de belangrijkste oorzaken van het verzuim en distilleerden we een aantal discussiepunten. Het verslag met discussiepunten ‘De Uitkomsten van de Vernet Denktank‘ is te downloaden.

We roepen je op het verslag ook binnen jouw netwerk te delen. De boodschap kan zich zo als een olievlek verspreiden.

De snelste stijgers in de Vernet Health Ranking

publicatie juli 2019

 

We interviewden een aantal bevlogen professionals van zorgorganisaties die enorm zijn gestegen in de Vernet Health Ranking.

Zeven organisaties verschillend qua grootte en verspreid over het land. Sommige scoorden in de jaren ervoor erg laag op de inzetbaarheid van hun medewerkers, maar vonden het afgelopen jaar de juiste modus. Fantastisch! Hoe deden ze dat?

Hun verhalen hebben we verzameld in de inspiratiegids ’De snelste stijgers in de Vernet Health Ranking’. Download deze kosteloos voor inspiratie en praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan.

 

 

 

Inzichten vanuit de Best Practices, door Marieke Schurink

publicatie april 2019

 

Inzichten vanuit de best practices 2018

In maart reikten we de Vernet Health Ranking awards uit aan de twaalf best presterende organisaties op het gebied van verzuim en inzetbaarheid. Marieke Schurink, directeur van Vernet, luisterde naar de succesverhalen van trotse mensen, die vertelden over hun werk, hun ervaringen en de verhalen achter hun cijfers. Haar inzichten schreef ze op en verwerkten we in de publicatie ‘Inzichten vanuit de best practices 2018’. Laat je meevoeren door deze verhalen en misschien vind je voorbeelden waarmee je zelf aan de slag kunt.

Met ons jaarprogramma bieden we een platform om met elkaar in gesprek te gaan, om samen de inzetbaarheid te verbeteren. Alle beetjes helpen.

Wat de reden is van het succes van de door ons bezochte organisaties? Download kosteloos ‘Inzichten vanuit de best practices 2018’ en je weet het!

Onze reis langs de Best Practices

publicatie augustus 2018

 

VERNET best practices 2017Begin dit jaar hebben we de twaalf best presterende organisaties van 2017 bezocht om de Vernet Health Ranking uit te reiken en naar hun succesverhalen te luisteren. Die verhalen hebben we verwerkt in de publicatie ‘Onze reis langs de best practices 2017’, waarin trotse mensen vertellen over hun werk, hun ervaringen en de verhalen die achter de cijfers schuilen. Laat je vooral meevoeren door deze verhalen en misschien vind je voorbeelden uit de verhalen waarmee je aan de slag gaat. Dat hoeft niet groots te zijn, je kunt het gewoon meenemen of bespreken met een collega. Ook bieden wij met ons jaarprogramma een platform om met elkaar in gesprek te gaan, om samen de inzetbaarheid te verbeteren. Alle beetjes helpen.

Wat de reden is van het succes van de door ons bezochte organisaties? Download kosteloos ‘Onze reis langs de best practices 2017’ en je weet het! Trotse mensen vertellen over hun werk, hun ervaringen en de verhalen die achter hun cijfers schuilen.

Onderzoeksrapport Verzuimontwikkelingen en Griepepidemieën in de zorg

Publicatie 14 juni 2018  

 

We hebben ons verdiept in de griepgolf van afgelopen winter. De bevindingen van dit onderzoek hebben we in een rapport samengevat dat je hier gratis kunt aanvragen. We kwamen tot de conclusie dat er meer aan de hand is, met name in het langdurig verzuim. Nieuwsgierig? Klik hier of op de afbeelding om het rapport aan te vragen.

Vernet Onderzoeksrapport_Griepepidemie

Korte vertelling uit het boek Hoe(zo) eigen regie?

door Marieke Schurink

 

Deel 1 Is chronisch ziek zijn taboe op jouw werk?

 

 


 

Vernet boek Hoezo eigen regie

Hoe(zo) eigen regie? –

Eerlijke verhalen van zorgwerknemers over hun eigen inzetbaarheid

 

Het is een jaar geleden dat we zijn gestart met ons onderzoek ‘meer eigen regie werknemers’. Dat onderzoek leidde tot de geboorte van het boek ‘Hoe(zo) eigen regie’? Wat een plezier om met werknemers in gesprek te zijn en hun kant van het verhaal te horen. Vernet heeft doorgaans vooral contact met de werkgever en dit uitstapje was daarom heel verfrissend. Het gaf ons nog meer inzichten in wat er speelt binnen de zorg rondom de thema’s verzuim en inzetbaarheid.

In dit boek hebben wij de eerlijke verhalen opgeschreven van zorgmedewerkers die vertellen hoe zij omgaan met hun inzetbaarheid en in hoeverre eigen regie daarin een rol speelt. De titel geeft de inhoud al een beetje weer: er is een groep die weinig eigen regie ervaart of neemt, én er is een groep die meer regie zou willen nemen maar is onzeker over hoe dat te doen. Die laatste groep is vooral interessant voor werkgevers. Hoe dat allemaal precies in elkaar zit lees je in het boek.

Het boek geeft een inkijk in de wereld van de zorgmedewerker die zonder opsmuk vertelt en het geeft ons de gelegenheid om mee te voelen, te denken en in actie te komen. Laat je meevoeren op de deining van de emoties, feiten en achtergronden.

 

 

     

 

 

 

 

 

Bestel hier jouw boek

Je kunt het boek bestellen voor € 18,50 inclusief btw en inclusief verzendkosten binnen Nederland. Als je vandaag bestelt, ligt het boek binnen vijf werkdagen op je deurmat. Indien je het boek in een grote oplage wilt bestellen, bijvoorbeeld voor je teamleden, stuur dan een mailtje naar info@vernet.nl voor de mogelijkheden.

Wij hopen dat het boek een bijdrage kan leveren in welke vorm dan ook.

Klik op onderstaande button om het boek te bestellen. We wensen je alvast veel leesplezier!

 

Vernet Hoe(zo) eigen regie? eerlijke verhalen van zorgmedewerkers over hun eigen inzetbaarheid

 

 

 

 

 

Onderzoeksrapport “Meer Eigen Regie Werknemers”

 

Het rapport op basis van ons onderzoek naar meer eigen regie onder werknemers in de zorgsector is klaar!

Met een flink aantal werknemers hebben we bovendien een verdiepend interview gehouden. Deze gesprekken en verdere analyses uit het onderzoek zijn verwerkt in een boek dat we medio 2017 zullen uitbrengen. Mocht je belangstelling hebben en graag geïnformeerd worden zodra het boek beschikbaar is, laat het ons weten via info@vernet.nl.

Klik hier of op onderstaande afbeelding om het onderzoeksrapport “Meer Eigen Regie Werknemers” aan te vragen.

 

onderzoeksrapport-meer-eigen-regie-werknemers

 

Inspiratiegids 2016

 

Ook dit jaar zijn we dankbaar voor de medewerking van de vertegenwoordigers van de Best Practices, zij zijn de inspiratiebron geweest voor het schrijven van dit stuk. Hun verhalen en tips zijn gehoord en vervolgens verwoord.

Klik hier of op onderstaande afbeelding om de Inspiratiegids 2016 aan te vragen.

 

cover_vernet_inspiratiegids_2016

Inspiratiegids 2015

 

De negentien verhalen in dit boekje zijn verteld door professionals werkzaam in HR, Arbo en Gezondheid. Het zijn allemaal verhalen van zorgorganisaties die hoog gescoord hebben in de Vernet Health Ranking van 2014. Deze organisaties kennen een zeer hoge inzetbaarheid en hebben minder te maken met hoog langdurige verzuim. Wij hopen dat deze verhalen je inspireren om een ontwikkeling teweeg te brengen binnen jouw organisatie.

Klik hier of op onderstaande afbeelding om de Inspiratiegids 2015 aan te vragen.

 

vernet-inspiratiegids-2015

 

 

 

Beknopte analyse Expeditie in ZZZ teams

 

Vernet heeft samen met 0/24 Research & Organization Development onderzoek gedaan naar en ervaring opgedaan over thema’s als zelforganisatie, zelfsturing, verzuim en inzetbaarheid.

De resultaten van de Expeditie, waaraan 9 organisaties hebben deelgenomen die werken met enige vorm van zelfsturing, zijn te lezen in de beknopte analyse Expeditie in ZZZ teams.

Klik hier of op onderstaande afbeelding om de beknopte analyse gratis aan te vragen.

 

BeknopteAnalyse_OnderzoekZZZ

Special IZZ over onderzoek zorggebruik 2015

 

…Nee, het verrast haar niet, de uitkomsten van het Jaarrapport Zorggebruik 2015. “We zagen het al een tijdje aankomen. De stijging van met name het langdurig verzuim in 2014 was de ommekeer. Een trendbreuk.” Lees meer over de bevindingen uit het onderzoek en de rest van het interview van Marieke Schurink.

Klik op de afbeelding om het magazine direct te downloaden.

 

vernet_st-izz_inzicht_special_onderzoek_zorggebruik_2015

Whitepaper

 

Verzuim en Inzetbaarheid – De Best Practices in de Zorg

Deze Whitepaper is geschreven voor iedereen die het de moeite waard vindt om te leren van elkaar op het gebied van verzuim en inzetbaarheid. Leren van elkaar is laagdrempelig en wij hebben ondervonden dat er veel waardevolle informatie schuilt in de Best Practices. Het was een dankbare taak om deze informatie te ontsluiten en beschikbaar te stellen voor geïnteresseerden.

Klik hier of op onderstaande afbeelding om de Whitepaper aan te vragen.

 

vernet_white_paper_verzuim_en_inzetbaarheid_bp_juni_2014

 

Downloads

 

Klik hier of op onderstaande afbeelding om de Vernet rekenregels en definities van de verzuimgrootheden te downloaden.

download_150px

 

 

 

 

 

 

Klik hier of op onderstaande afbeelding om de standaard voor verzuimregistratie te downloaden.

 

 

 

 

Wij maken gebruik van analytische cookies. Door de site te blijven gebruiken gaat u daarmee akkoord. Lees voor meer informatie ons cookie statement.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten