Vernet Viewer

Viewer: dé verzuimbenchmark
De Viewer is een verzuimrapportage die je elk kwartaal ontvangt. Hierin staan de cijfers van je eigen organisatie afgezet tegen de branchecijfers. Door te vergelijken met de branchecijfers zet je de verzuimcijfers in perspectief.  HR-ontwikkelingen worden direct zichtbaar en door het vergelijkende effect beter te interpreteren.

Vragen als ‘verzuimen 55-plussers meer in onze organisatie dan in andere?’ en ‘hebben wij een hoger langdurig verzuim?’ worden allemaal beantwoord. De cijfers wijzen je op de verbetermogelijkheden in de organisatie, met deze informatie kun je snel, doeltreffend en verantwoord aan de slag.

Deze rapportage verschijnt vier keer per jaar en toont de verzuimcijfers per kwartaal en per voortschrijdend jaar. Ook tref je in de Viewer jaarlijks extra informatie aan over inzetbaarheid, re-integratie, in- en uitstroom, demografische trends, personeelsopbouw, salarisontwikkelingen en natuurlijk het jaarlijkse hoogtepunt: de Vernet Health Ranking.

Benieuwd hoe de Viewer eruit ziet? Bekijk hier een voorbeeldrapportage.

Wil je jouw organisatie aanmelden voor een abonnement op Viewer, klik dan hier.

Voordelen op een rijtje

  • Leesbare grafieken en korte analyses
  • Benchmark met hoge deelnamegraad
  • In één oogopslag zicht op verbeterpunten
  • Waardevolle info over verzuimkosten

Hoe werkt het?
Klanten halen met behulp van een stappenplan de benodigde verzuimgegevens uit hun Personeelsinformatie (PI)- of HR-systeem. Dit gebeurt eens per kwartaal. Voor de meeste systemen heeft Vernet een kant-en-klaar koppelstuk waarmee de verzuimgegevens gemakkelijk uit het systeem komen. Mocht het niet lukken, zit het Kenniscentrum klaar om mee te kijken.  Alle verzuimbestanden die organisaties aanleveren, worden door ons gecontroleerd. Dit is de basis voor de branchecijfers en daarmee maken wij de Viewer.

Wat zijn de kosten?
Het tarief van de Vernet Viewer is opgebouwd uit een vast en flexibel deel. Het vaste bedrag bedraagt €400 per jaar. Voor het flexibele deel wordt een staffelprijs gebruikt op basis van het aantal werknemers:
– 1 t/m 1000: €1,28
– 1001 t/m 2000: €0,92
– 2001 t/m 3000: €0,70
– meer dan 3000: €0,56

Rekenvoorbeeld
Een organisatie met 900 werknemers betaalt in totaal €1.152,- bestaande uit
– 900 medewerkers x € 1,28
– €400,- vaste kosten

Een organisatie van 1250 werknemers betaalt €1.910,- bestaande uit
– 1000 medewerkers x € 1,28
– 250 medewerkers x € 0,92
– €400,- vaste kosten

Als klant van Vernet mag je gratis deelnemen aan alle activiteiten uit het Vernet Jaarprogramma.

Extra analyse: Viewer Plus
Met de Viewer Plus krijg je inzicht in de verzuimontwikkelingen van je eigen organisatie. Je vergelijkt verschillende onderdelen in de organisatie met elkaar, bijvoorbeeld vestigingen of afdelingen. Vier keer per jaar ontvang je dit rapport met interne benchmark. Deze cijfers zijn uiteraard ook weer te vergelijken met de cijfers in de Viewer.

De Viewer Plus kent enkele overzichtelijke en duidelijke grafieken met een aantal tabellen ter ondersteuning. Klik hier om een voorbeeld van de Viewer Plus te bekijken.

Nog vragen?
Heb je vragen of wil je sparren om te zien of de Viewer iets voor jullie kan betekenen? Bel gerust met (020) 422 9771 of stuur een mailtje naar: info@vernet.nl

Ben je al klant van Vernet en wil je meer toelichting over de Viewer? Kies dan voor een persoonlijk gesprek met één van onze data analisten. Tijdens een gesprek (telefonisch of via Teams) van ongeveer dertig minuten nemen wij deze graag met je door. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Ook hiervoor kun je bellen naar ons Kenniscentrum of een e-mail sturen naar info@vernet.nl