1 november Webinar ‘Sterker door ellende’

Voorzichtig!
Ingrijpende gebeurtenissen kunnen het leven stevig beïnvloeden. Heb jij in je omgeving weleens te maken met mensen die na een periode van rouw, overspannenheid of burn-out weer terugkeren op het werk? Herken je het gevoel dat je zelf of je omgeving wat voorzichtiger omgaat met die medewerker? Je de medewerker misschien wilt beschermen? En vraag je je weleens af of dat nodig is? Zou het kunnen dat iemand sterker uit zo’n zware periode komt? Greet Vonk heeft hier onderzoek naar gedaan en neemt je in dit online inspiratiecollege mee in haar bevindingen en hoe je kunt omgaan met medewerkers die terugkeren op de werkvloer na een moeilijke periode.

Greet is sinds 2006 coach en kreeg bij de start van haar praktijk al snel veel mensen op haar pad die het zwaar voor de kiezen hadden, om wat voor reden dan ook. En daar zat ook veel burn-out tussen. Wat haar opviel is dat mensen na een succesvolle afronding van haar coachtraject, terugkwamen op het werk en daar regelmatig met een stigma te maken hadden. Ze werden klein gehouden en er moest met hun grenzen rekening gehouden worden.

Na een burn-out kom je nooit meer terug op je oude niveau. Is dat zo?
Dit werd bevestigd in de wetenschappelijke literatuur, waarin stond dat mensen die eens een burn-out hebben gehad altijd een smetje blijven houden. Zij komen nooit meer terug op hun oude niveau. Dat is nogal een uitspraak. En deze uitspraak klopte niet met wat zij in haar praktijk terugzag. Zij besloot zich hier verder in te verdiepen en heeft vooral gekeken naar mensen die een burn-out gehad hebben en of zij, als zij weer hersteld zijn, ook posttraumatische groei kunnen ervaren. Dat was de eerste hypothese. Vervolgens heeft ze twee wetenschapsgebieden aan elkaar geknoopt: de wetenschap rondom posttraumatische groei en de wetenschap rondom burn-out. Bij die laatste zijn persoonlijke hulpbronnen heel belangrijk, zoals bijvoorbeeld optimisme, veerkracht en hoop. We weten dat die eigenschappen ontzettend belangrijk zijn bij het wel of niet ontwikkelen van burn-out of bevlogen raken.

Relatie tussen PTG en persoonlijke hulpbronnen
Greet heeft onderzocht of er een relatie is tussen de mensen die posttraumatische groei ervaren en die persoonlijke hulpbronnen. En het bleek dat deze heel groot was. Dus wat je in gewoon Nederlands kunt zeggen is dat hoe meer posttraumatische groei mensen ervaren door een burn-out, hoe groter de kans is dat ze zonder enige restklachten uit de burn-out komen. Sterker nog, dat ze er sterker en wijzer uitkomen, krachtiger en meer bevlogen. En dat ze een niveau van functioneren bereiken dat ze nog niet eerder gehad hebben. Interessant! Alle reden dus om deel te nemen aan dit online inspiratiecollege met Greet Vonk.

Voor wie is dit online inspiratiecollege bedoeld?
Voor alle personen in je organisatie die te maken hebben met mensen die terugkeren in het team of op het werk na een periode van overspannenheid, burn-out of een andere traumatische ervaring. Dit kan zijn: HR, P&O, OR, beleidsmakers, arbeidsdeskundigen, casemanager, teamleiders, medewerkers in zelfsturende teams, etc.

Tarief
Het online inspiratiecollege is onderdeel van het Vernet Jaarprogramma en derhalve gratis en uitsluitend voor klanten van Vernet. Een mooie kans, normaliter wordt dit inspiratiecollege tegen betalingen aangeboden. Kijk hier voor een volledig aanbod van opleiding & workshops rondom het onderwerp PostTraumatische Groei of bezoek www.sterker-door-ellende.nl.

Et Emergo
Anja Jongkind (1953) en Greet Vonk (1964) werken sinds 2013 samen binnen Et Emergo. Ze hebben PTG-Coaching ontwikkeld en werken daar in de praktijk ook mee. Anja werkt in haar praktijk als therapeut, later als coach al meer dan 35 jaar vanuit deze uitgangspunten. Greet deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.

Greet Vonk MSc
Deze inspiratiesessie wordt gegeven door Greet Vonk. Greet geeft regelmatig lezingen/workshops op het gebied van PostTraumatische Groei (PTG). Zij doet dat voor diverse doelgroepen. Zij sprak bijvoorbeeld op het Europese Congres Positieve Psychologie en op het wetenschappelijke symposium van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Zij verzorgt workshops voor o.a. coaches, HRM-/zorg-/arboprofessionals en leidinggevenden en leidt ook inspiratiesessies binnen organisaties over de ‘positieve kant’ van burn-out, overspanning, depressie, angsten en andere ellende. Greet Vonk (MSc) is als Master Practitioner Coach aangesloten bij EMCC/NOBCO.

Boek PostTraumatische Groei – Sterker door ellende
Greet en Anja schreven ook een boek over PostTraumatischeGroei Sterker door Ellende. Het boek is nu al een bestseller en staat o.a. op 1 bij Managementboek. Klik hier om direct het boek te bestellen.

Praktische informatie
Datum: 1 november 2021
Tijd: 13.00 – 14.00 uur
Waar: achter je eigen laptop
Hoe: uiterlijk vrijdag 29 oktober ontvang je een link waarop je het webinar kunt volgen.

Het webinar vindt plaats via Microsoft Teams.Ook als jouw organisatie Microsoft Teams niet ondersteunt kun je gewoon deelnemen aan het webinar.

Aanmelden
Klik HIER om je aan te melden.

– in samenwerking met Et Emergo –