Jaarprogramma 2024

In ons jaarprogramma delen experts en vakgenoten kennis. Wij faciliteren dit op verschillende manieren. Zo organiseren we workshops, online inspiratiecolleges, themadagen en een-op-een gesprekken, op verzoek van onze klanten of aan de hand van de actualiteit. Gedurende het jaar worden er activiteiten toegevoegd aan het jaarprogramma.

Ben je klant van het Vernet, dan ben je voor al deze activiteiten van harte uitgenodigd! Het jaarprogramma is interessant voor alle personen binnen je organisatie die zich bezig houden met de thema’s rondom verzuim en inzetbaarheid. Denk hierbij aan HR, P&O, Arbeidsdeskundigen, Casemanagers, Teamleiders, etc. Kom dan ook gerust samen met een collega. Is jouw organisatie nog geen klant bij Vernet en zou je er meer over willen weten? Klik hier voor meer informatie

Onderstaand een overzicht van de activiteiten die gepland zijn voor 2024. Dit lijstje wordt gedurende het jaar aangevuld. Heb je tips of suggesties? Stuur deze dan naar karlein@vernet.nl.

De impact van Purpose in de zorgsector 

Geïnspireerd worden door de purpose van jouw organisatie. Het lijkt een vanzelfsprekendheid in de zorg, maar dat is het zeker niet. Een heldere purpose die leeft, zorgt voor lager verzuim onder medewerkers. Edward Haarmans van The Purpose Company vertelt je meer over de kracht van de purpose. Donderdag 14 maart…

Eerder in het jaarprogramma

September 2023

– Werkgeluk in de zorg – 

Dinsdag 26 september gaf Anne Brouwer, Gezondheidswetenschapper met een verpleegkundige achtergrond, docent en auteur, een webinar over werkgeluk.

De zorgsector heeft al geruime tijd te maken met diverse uitdagingen die de balans op de werkvloer kunnen verstoren. Denk aan onderbezetting, hoog verzuim en een krappe arbeidsmarkt. Hoe houd je je medewerkers gemotiveerd, gelukkig en betrokken? Ben jij als leidinggevende of HR-manager de verantwoordelijke voor het werkgeluk van de medewerkers, of ligt het eigenaarschap volledig bij de medewerker? Steeds vaker zetten zorgorganisaties werkgeluk op de agenda om er méér aandacht aan te schenken, want de wens om op korte termijn vooral véél werknemers in dienst te hebben die gelukkig werken, is groot. Gezonde, productieve, creatieve en energieke collega’s zijn immers broodnodig in de zorg.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees hier de terugblik.

Juni 2023

– Vitaal naar pensioen – 

Hoe kan de regeling van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) zorgen dat werknemers gezond hun pensioen kunnen bereiken, en daardoor ook tot minder verzuim in de organisatie? Wat zijn er nog meer voor (wettelijke) regelingen die een werkgever kan inzetten om werknemers te ondersteunen richting een vitaal pensioen? En, hoe kunnen deze regelingen mogelijk verzuim terugdringen?

Werner Schuurmans, voorlichter bij PFZW, nam deelnemers tijdens dit webinar mee in de mogelijkheden die er zijn om met behulp van mogelijkheden binnen de pensioenregeling oudere werknemers vitaal aan het werk te houden tot hun pensioen.

April 2023

– Gezond leiderschap – 

Dinsdag 21 maart gaf Martijn Venus, senior adviseur gezond werken, een webinar over gezond leiderschap. Een thema dat op steeds meer congressen en webinars opduikt en waar hij bij ruim 50 organisaties HR- en zorgteams in heeft begeleid. Leiderschap blijkt een belangrijke vertrekreden voor zorgprofessionals, en vormt ook een verhoogd risico op verzuim voorafgaande het vertrek van een medewerker. Juist leiderschap is een belangrijke herstelfactor hierin. Dit roept voor organisaties diverse vragen op. Wat is leiderschap en gaat het hierbij alleen over de leidinggevende of zijn er meer factoren van invloed? Hoe kan het dat leiderschap de vitaliteit van de medewerkers en de mate van verzuim beïnvloedt? Martijn gaf de deelnemers belangrijke tools om gezond leiderschap in de eigen organisatie toe te passen.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees hier de terugblik.

Maart 2023

– Houd je starters energiek – 

Dinsdag 7 maart gaf Dr. Iris Arends, senior onderzoeker bij het UMCG/RUG en Programmamanager Onderzoek bij Arbo Unie, een webinar over hoe je de startende werknemers in je organisatie energiek en enthousiast houdt. Hierbij ontstaan diverse vragen. Welke reis maakt een starter aan het begin van zijn/haar werkleven? Hoe kun je hier als werkgever mee omgaan? En, hoe beïnvloedt het vroege leven van de starter het werkleven? Iris gaf de deelnemers belangrijke tools en informatie om hiermee om te kunnen gaan.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees hier de terugblik.