Jaarprogramma 2022

In ons jaarprogramma delen experts en vakgenoten kennis. Wij faciliteren dit op verschillende manieren. Zo organiseren we workshops, online inspiratiecolleges, themadagen en een-op-een gesprekken, op verzoek van onze klanten of aan de hand van de actualiteit. Gedurende het jaar worden er activiteiten toegevoegd aan het jaarprogramma.

Ben je klant van het Vernet, dan ben je voor al deze activiteiten van harte uitgenodigd! Het jaarprogramma is interessant voor alle personen binnen je organisatie die zich bezig houden met de thema’s rondom verzuim en inzetbaarheid. Denk hierbij aan HR, P&O, Arbeidsdeskundigen, Casemanagers, Teamleiders, etc. Kom dan ook gerust samen met een collega. Is jouw organisatie nog geen klant bij Vernet en zou je er meer over willen weten? Klik hier voor meer informatie

Onderstaand een overzicht van de voorlopige activiteiten die gepland zijn voor 2021. Dit lijstje wordt gedurende het jaar aangevuld. Heb je tips of suggesties? Stuur deze dan naar marjolijn@vernet.nl.

Verminder financiële stress

Wat kan en mag je doen bij financiële stress van je medewerkers? Met de stijgende prijzen stijgt ook het aantal medewerkers met geldzorgen. Deze zorgen kunnen leiden tot verzuim. Op 24 november tussen 13:00 en 14:00 uur vertelt Emile Kouwenhoven van PGGM&CO wat je wel en beter niet kunt doen om je medewerkers hierin te […]

Eerder in het jaarprogramma

Februari 2022

– Webinar Verzuim in 2021 – 

Op dinsdag 8 februari van 13.00 tot 14.00 uur neemt Danijela Budimir je mee in de verzuimcijfers 2021. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen die we terug zien in de cijfers? Wat valt echt op en waar kun je als organisatie naar kijken?

Praktische informatie
Datum: 8 februari  2022
Tijd: 13.00 – 14.00 uur
Waar: achter je eigen laptop

Opgeven kan hier

Maart 2022

– Maak kennis met de MOVER –

Op dinsdag 1 maart 2022 neemt onze data analist Sabrina Talens je mee in de kracht van de Mover. Vind jij onze Viewer een prettig product, maar heb je daarnaast behoefte aan meer verdieping binnen de organisatie en inzicht op maandbasis? Dan is de MOVER, Maand Overzicht Vernet, het kleine zusje van de Viewer, wellicht iets voor jou.

Tijd: 10.00 – 10.30 uur
Opgeven? Mail naar marjolijn@vernet.nl

April 2022

– Post Traumatische groei in de werkomgeving –

Op 11 april organiseren we samen met Et Emergo een fysieke workshop van één dag van 09.30 tot 15.00 uur in Zeist. De inleiding wordt verzorgd door Vernet. Samen staan we stil bij de verzuimcijfers van 2021: trends & ontwikkelingen.

Inhoud workshop
Een kleine greep uit de inhoud van de workshop

  • Inzicht in het fenomeen PostTraumatische Groei (PTG) en de vijf deelgebieden
  • Bewust worden van de impact van de kennis van PTG op houding en gedrag
  • Praktische handvatten en voorbeelden die ondersteunend zijn bij het begeleiden van medewerkers met psychisch/emotioneel gerelateerde klachten
  • Hoe kan PTG bijdragen aan het creëren van een positieve, ondersteunende bedrijfscultuur
  • Toepasbaarheid van PTG in de werkomgeving

Voor wie?
De workshop is voor professionals die betrokken zijn bij de begeleiding van medewerkers die (dreigen te) verzuimen door psychisch/emotioneel gerelateerde klachten zoals bijv. een burn-out, depressie of traumatische ervaringen.

Kosten
De workshop wordt aangeboden voor een bedrag van €225,- excl. btw. Dit is inclusief lunch. Na afloop krijg je het boek ‘PostTraumatische Groei – Sterker door ellende’ mee naar huis.