Laatste nieuws

Danijela
Verzuimcijfers Q1 

Wat valt er op als we dieper inzoomen op de verzuimcijfers over het eerste kwartaal van 2024? Danijela Budimir neemt je mee in de ontwikkelingen tijdens dit webinar.

2023Verzuimvideo
De belangrijkste ontwikkelingen in verzuim 2023

De winnaars van de Vernet Healthranking 2022 zijn bekend.

vhr_2023_met_v
Winnaars Vernet Health Ranking zijn bekend!

De winnaars van de Vernet Healthranking 2023 zijn bekend.

JeroenHendrikseCombifuncties
 Combifuncties als antwoord op het personeelstekort 

Door de kracht van combifuncties te benutten, draag je bij aan behoud en inzetbaarheid van medewerkers.

AnouktenArve
Aanpak bij de bron 

Wat is het effect van een losse verzuimaanpak als de problemen bij de bron niet zijn aangepakt? Anouk ten Arve verzorgt speciaal voor Vernet het webinar Aanpak bij de bron.

VerzuimontwikkelingZorgbreed2023
Minder verzuim zorgpersoneel in 2023, daling vlakt af

Het verzuimpercentage onder zorgmedewerkers over 2023 komt uit op 7,75. In 2022 was het 8,36, een daling van 7,3 procent. In tegenstelling tot het kort verzuim stijgt het verzuim langer dan 365 dagen.

OnsTweedeThuis
In gesprek met Ons Tweede Thuis

Dankzij hun focus op inzetbaarheid, een stevig fundament in het verzuimbeleid en een grote groep betrokken medewerkers heeft Ons Tweede Thuis een plekje in de top van de Vernet Health Ranking weten te bemachtigen. Lees meer over hun succesvolle aanpak.

2024EdwardHaarmans
De impact van Purpose in de zorgsector 

Geïnspireerd worden door de purpose van jouw organisatie. Het lijkt een vanzelfsprekendheid in de zorg, maar dat is het zeker niet. Een heldere purpose die leeft, zorgt voor lager verzuim onder medewerkers. Edward Haarmans van The Purpose Company vertelt je meer over de kracht van de purpose. Donderdag 14 maart…

AnouktenArve
Facts & figures fitheid en werk

Wat zijn de belangrijkste inzichten uit een jaar lang onderzoek naar mentale, fysieke en financiële fitheid van zorgprofessionals in de sector zorg & welzijn in relatie tot hun werk? Donderdag 25 januari 2024…

Danijela
Webinar ‘Verzuimcijfers 2023’

Wat zien we in de verzuimcijfers over het 2023? Welke trends signaleren we? Onze eigen expert Danijela Budimir, vertelt het je. Woensdag 7 februari 2024…

grafiek1-leeftijd56-vp
Verzuimanalyse naar leeftijd – deel 5: werknemers van 56 jaar en ouder

Op dit moment valt ruim een kwart van de zorgmedewerkers in deze leeftijdsklasse. Het verzuim van deze groep heeft daarom een groot effect op het gemiddelde verzuim van alle medewerkers in de zorgsector.

0Vogellanden
In gesprek met Vogellanden

“Kijk je naar je bedrijf als Excelsheet, of gaat alles in wat je doet over mensen, waarde toevoeging en welzijn? Als dat laatste het geval is, doe je het goed.” Lees de inspirerende verzuimaanpak hier.