Laatste nieuws

grafiek5-1
Verzuimanalyse naar leeftijd – deel 1: werknemers jonger dan 26 jaar

In ons persbericht van afgelopen september rapporteerden we dat het verzuim in de zorgsector in één jaar tijd het meest gestegen is onder jonge werknemers. Reden voor ons om het verzuim in de leeftijdsklasse tot 26 jaar verder te onderzoeken.

lukas-blazek-mcSDtbWXUZU-unsplash
Webinar ‘Verzuimhighlights Q3’

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen en opvallende zaken in de verzuimcijfers van het derde kwartaal? Maandag 7 november vertelt Danijela Budimir het.

Henriet
In gesprek met Henriët van Aveleijn

Elk jaar spreekt Vernet met de best presterende organisaties uit de Vernet Health Ranking. In deze tiende en laatste publicatie gaan we in gesprek met Henriet van Asselt van Aveleijn.

foto-2
In gesprek met.. Ab Reitsma van Roessingh

Elk jaar spreekt Vernet met de best presterende organisaties uit de Vernet Health Ranking. In deze negende publicatie gaan we in gesprek met Ab Reitsma van Roessingh.

VerzuimontwikkelingPerLeeftijdsklasseTweedeKwartaalVoortschrijdend
Verzuim onder jongeren in de zorgsector neemt toe

Het voortschrijdend jaarpercentage van het verzuim onder jonge werknemers in de zorg komt in het tweede kwartaal 2022 uit op 5,98. Dit is een stijging van bijna 26 procent ten opzichte van een jaar geleden. Ouderen kennen nog steeds het hoogste verzuim in de sector. Het ziekteverzuim onder jonge werknemers in de zorgsector is in […]

benchmark-1024x758
Tips voor een datagedreven verzuimaanpak

Als je weet waar de pijnpunten zitten, kun je effectief aan de slag op het verzuim binnen je organisatie te verminderen

Webinar24novfinancielestress
Verminder financiële stress

Wat kan en mag je doen bij geldzorgen van je medewerkers? En wat kun je beter niet doen? Op 24 november vertelt Emile Kouwenhoven van PGGM&CO je er meer over.

Foto-Vernet-Health-Ranking-september-2022
In gesprek met.. Irma, Cindy en Veronie van Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Elk jaar spreekt Vernet met de best presterende organisaties uit de Vernet Health Ranking. In deze achtste publicatie gaan we in gesprek met Irma, Veronie en Cindy van Streekziekenhuis Koningin Beatrix.

Webinar8september
Verzuim in je HR jaarplan | ontwikkelingen in verzuim

Ga datagedreven aan de slag met je HR jaarplan. Krijg tips om meer uit de viewer te halen plus inspiratie

WebinarMantelzorg
Mantelzorg in je HR-beleid

Wil jij ook mantelzorg integreren in je HR-beleid en daarvoor inspiratie over een passende aanpak met de do’s en don’ts?? Meld je dan nu aan voor het webinar op 27 september a.s. Werken én (mantel)zorgen is al lang geen privékwestie meer. Dagelijks is deze combinatie in de zorg onderdeel van het gesprek op de werkvloer […]

GrafiekJuli2022
Trendbreuk: verzuim steeg deze zomer

Ziekteverzuim in juli 2022 op 7,89 procent, sterke toename in jaar tijd De zorgsector heeft het ziekteverzuim in juli van dit jaar sterk zien toenemen in vergelijking tot een jaar eerder. Het verzuim kwam die maand uit op 7,89 procent tegen 6,77 in juli 2021. Dat is veel hoger dan op grond van historische cijfers […]

1
In gesprek met Karin & Wendy van Sint Maartenskliniek

Elk jaar spreekt Vernet met de best presterende organisaties uit de Vernet Health Ranking. In deze zevende publicatie gaan we in gesprek met Karin Teunissen en Wendy Koster van de Sint Maartenskliniek.