Laatste nieuws

Picture1
Verzuim onder zorgpersoneel stijgt weer

Na ruim een jaar van dalende verzuimcijfers neemt het verzuim onder zorgpersoneel in het tweede kwartaal van 2024 weer toe. Het verzuim in de zorgsector laat na een periode van daling weer een stijging zien. Deze stijging is vooral toe te schrijven aan de toename van het kortdurend verzuim. Het langdurig verzuim is min of […]

AccareVerkleind
Blijf kijken naar de cijfers, blijf feedback ophalen en pas zo nodig je aanpak aan 

Voor het tweede jaar op rij is Accare in de top 3 geëindigd van de Vernet Health Ranking. Met een drive om te blijven verbeteren, zoekt Accare actief naar onderdelen waar het nóg beter kan.

Isabelle
Van onrust naar werklust 

Iedereen wil toegevoegde waarde leveren, en niet alleen maar doen wat nodig is, hard aan het werk op je eigen eiland. Maar soms is de verbinding met de organisatie een beetje zoek. Dan moet het anders, maar hoe? En wat dan? Oftewel hoe breng (je) werklust terug?

marrit-groot2
Rouw op de werkvloer 

De impact van verlies wordt zwaar onderschat. Marrit van Exel ziet het als haar missie om duidelijk te maken wat de echte impact van verlies is, zodat er meer begrip komt en daarmee andere gesprekken, betere hulp en ondersteuning. Ook op de werkvloer!

PhladelphiaENB
Je mag niet verslappen als het goed gaat! 

Het onderhouden van een solide basis, blijven kijken waar het beter kan, investeren in medewerkers en het organisatie-eigen maken van theoretische modellen. Daarmee gooit Philadelphia hoge ogen in de Vernet Health Ranking.

grafiek1-1
Verzuimanalyse – verzuimduur 1e kwartaal 2024

Het lijkt erop dat het verzuim in de zorgsector over zijn hoogtepunt heen is. Na 2022 als zwaarste jaar is in 2023 de daling ingezet. Bij de analyse naar duurklasse blijkt echter dat vooral het korte verzuim is afgenomen. Het extra lange verzuim neemt nog altijd toe.

CedrahSalemENB
De kunst is om het klein te houden 

Zorgen voor elkaar, daarbij ook lastige gesprekken aangaan en zaken vooral niet te groots maken; Cedrah en Salem boeken succes met deze aanpak.

GGZFriesland
Wij zijn er voor de mensen die ons het hardst nodig hebben

Bekwaam, betrokken en bevlogen dat zijn de kernwaarden waarmee GGZ Friesland het verzuimbeleid en -aanpak mee vormgeeft. Met succes.

bravisENB
Eigen regie, doen we samen 

Bravis is een van de winnaars van ver Vernet Health Ranking. Hun programma Eigen regie doen we samen is een van de belangrijke succesfactoren.

AveleijnENB
“Ziekte overkomt je, verzuim overleg je” 

Door kort op het proces te zitten, is Aveleijn een van de winnaars van de Vernet Health Ranking. Lees alles over hun succes.

VHR-Maria-oord-web
Het gevoel hebben er in je eentje voor te staan, is killing! 

Maria-oord in de top 3 van de Vernet Health Ranking is geëindigd. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen lees je in dit artikel

VerzuimontwikkelingzorgbreedQ12024
Verzuim zorgpersoneel daalt voor vijfde kwartaal op rij 

Voor het vijfde kwartaal op rij is het verzuim onder medewerkers in de zorgsector  gedaald. In het eerste kwartaal van 2024 komt het verzuimpercentage uit op 8,53.