Laatste nieuws

Neboplus_Foto_Award
In gesprek met Neboplus

Werkplezier is volgens Neboplus van groot belang voor de inzetbaarheid van haar medewerkers. De organisatie hecht veel waarde aan de betrokkenheid van de medewerkers, het proactief aandacht geven aan elkaar en het laten ontstaan van een veilige en warme omgeving. Hoe de zij dit weet te bewerkstelligen, lees je hier.

Woman,,Nurse,And,Smile,With,Clipboard,In,The,Park,For
Werkgeluk in de zorg (webinar)

Werkgeluk is een essentiële factor voor zorgmedewerkers. Anne Brouwer neemt je tijdens dit webinar op een laagdrempelige manier mee in hoe jij jouw medewerkers kunt laten floreren in hun werk en daarbuiten. Ben jij erbij?

grafiek5
Verzuimanalyse naar leeftijd – deel 4: werknemers van 46 t/m 55 jaar

Als vervolg op de eerdere analyses van het verzuim in de diverse leeftijdsklassen verdiepen we ons nu in de categorie werknemers van 46 t/m 55 jaar. Zorgbreed valt op dit moment 23,4% van de werknemers in deze leeftijdsklasse.

SintJozefoord_Award_Foto
In gesprek met Sint Jozefoord

De sleutel tot succes is volgens Sint Jozefoord de medewerkers. “Samen vooruit” is dan ook het motto van deze organisatie. De cultuur is bijzonder te noemen, en doet denken aan een familiebedrijf. Hoe Sint Jozefoord hiermee de medewerkers inzetbaar houdt, lees je hier.

Verzuimontwikkeling_TweedeKwartaal
Verzuim in het tweede kwartaal opnieuw gedaald

De dalende trend, waar zo op gehoopt is na jaren van stijging, zet ook in het tweede kwartaal door. In het tweede kwartaal van 2023 zien we dat het verzuim in de zorgsector flink gedaald is. Met name wegens de forse daling van het kortdurend verzuim voor deze periode.

VincentVanGogh_Award_Foto
In gesprek met Vincent van Gogh

De menselijke maat, een gezonde leefstijl en werkgeluk. Allemaal facetten die volgens Vincent van Gogh invloed hebben op de inzetbaarheid van de medewerker. Hoe zij deze onderwerpen toepassen in hun organisatie, lees je in het gesprek dat Vernet met dit enthousiaste team had.

Profila_Award_Foto (1)
In gesprek met Profila Zorggroep

Wat is het belang van leiderschap binnen een organisatie, en hoe richt je dat effectief in? Profila Zorgroep, een van de winnaars van de Vernet Health Ranking in de GHZ, vertelde ons daar meer over. Dé sleutel tot goed werkgeverschap is volgens hen duidelijk leiderschap. Lees het hier!

Accare_Award_Foto
In gesprek met Accare

Vernet ging op bezoek bij Accare in Assen om uit eerste hand het verhaal achter hun bijzondere prestatie te horen. In het gesprek kwamen de kernwoorden eigen regie, verantwoordelijkheid en actie veelvuldig aan bod. Lees in dit artikel hoe Accare deze termen omarmt.

Foto_RIBWOverijssel-1
In gesprek met RIBW Overijssel

Vernet ging op bezoek in Zwolle bij RIBW Overijssel, een van de winnaars van de Vernet Health Ranking 2022. De organisatie vertelde ons meer over het verhaal achter deze prestatie en deelde een duidelijk advies met ons. Lees het inspirerende verhaal en de adviezen in dit artikel.

grafiek5
Verzuimanalyse naar leeftijd – deel 3: werknemers van 36 t/m 45 jaar

Al enige tijd zien we dat het verzuim bij de jongere werknemers onder druk staat. Als vervolg op de analyse van het verzuim in de leeftijdsklasse tot 26 jaar verdiepen we ons daarom nu in de volgende leeftijdsklasse van 26 t/m 35 jaar. Ook deze groep laat een sterke verzuimgroei zien.

2023Q1-zorgbreed
Verzuim zorgsector in eerste kwartaal gedaald ten opzichte van een jaar geleden.

het verzuim in de zorgsector laat voor het eerst sinds lange tijd een daling zien.. De daling is vooral toe te schrijven aan een daling van kortdurend verzuim.

Smiling,Doctor,At,The,Clinic,Giving,An,Handshake,To,His
Vitaal naar pensioen

Vitaal naar pensioen Hoe kan de regeling van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) zorgen dat werknemers gezond hun pensioen kunnen bereiken, en daardoor ook tot minder verzuim in de organisatie? Wat zijn er nog meer voor (wettelijke) regelingen die een werkgever kan inzetten om werknemers te ondersteunen richting een vitaal pensioen? En, hoe kunnen deze […]