Laatste nieuws

Ontwerp zonder titel
Verzuimvideo 2022

Het verzuim in de zorgsector was nog nooit zo hoog, noch de stijging zo groot als in 2022. In deze overzichtelijke video zetten we alle cijfers op een rijtje.

shutterstock_731640976-min
Terugblik webinar ‘Houd je starters energiek’

Dinsdag 7 maart gaf Dr. Iris Arends een webinar over hoe je de startende werknemers in je organisatie energiek en enthousiast houdt. Hierbij ontstaan diverse vragen. Welke reis maakt een starter aan het begin van zijn/haar werkleven? Hoe kun je hier als werkgever mee omgaan? En, hoe beïnvloedt het vroege leven van de starter het werkleven? Iris gaf de deelnemers belangrijke tools en informatie om hiermee om te kunnen gaan.

benchmark-1024x758-1
Ontwikkelingen in Verzuim Q1

Wat zien we in de verzuimcijfers over het eerste kwartaal van dit jaar? Danijela Budimir stipt de belangrijkste ontwikkelingen aan in dit webinar

leiderschap-min4152
Gezond leiderschap

Gezond leiderschap is van groot belang binnen een organisatie. Hoe kan het dat leiderschap de vitaliteit van de medewerkers en de mate van verzuim beïnvloedt? Martijn Venus legt het in dit webinar aan ons uit.

grafiek5-1
Verzuimanalyse naar leeftijd – deel 2: werknemers van 26 t/m 35 jaar

Al enige tijd zien we dat het verzuim bij de jongere werknemers onder druk staat. Als vervolg op de analyse van het verzuim in de leeftijdsklasse tot 26 jaar verdiepen we ons daarom nu in de volgende leeftijdsklasse van 26 t/m 35 jaar. Ook deze groep laat een sterke verzuimgroei zien.

Schermafbeelding 2020-12-13 om 01.15.27
Houd je starters energiek

Welke reis maakt een starter in de zorg aan het begin van zijn/haar werkleven? Hoe kun je als werkgever daar goed mee omgaan zodat de starter energiek aan het werk blijft? Dr. Iris Arends legt het uit.

Verzuimperjaar2022
Verzuim zorgsector bereikte recordhoogte in 2022

Het ziekteverzuim in de zorgsector was in 2022 hoger dan ooit tevoren. Het verzuimpercentage over 2022 kwam uit op 8,36. In het eerste kwartaal was het verschil met het jaar ervoor het grootst, in de kwartalen erna vlakte dit af.

ZorgecosysteemBehoudJongeren
Grijp de kansen om jonge professionals in zorg en welzijn te behouden

Welke inzichten krijg je als je verschillende onderzoekstrajecten naar jongeren bundelt? Lees inzichten en tips in dit overzichtelijke pamflet.

Mantelzorg
Mantelzorg en verzuim

Mantelzorg is een van de oorzaken waardoor medewerkers verzuimen. Door hier op een goede manier mee om te gaan, kun je je verzuim positief beïnvloeden

q22022voort
Ontwikkelingen in Verzuim 2022

Wat valt er op als je de verzuimcijfers 2022 analyseert? Onze expert, Danijela Budimir, vertelt je er alles over in dit webinar op dinsdag 7 februari 10:30 uur

onderzoekscoalitie
Jongeren in beeld

Welke inzichten krijg je als je verschillende onderzoeken naar werkende jongeren in zorg en welzijn naast elkaar legt? De Onderzoekscoalitie voor de zorg, waar Vernet deel van uitmaakt, heeft dit onlangs gedaan. In dit webinar delen de onderzoekers hun inzichten? Wat valt op als je inzoomt op jongere professionals? Waar krijgen ze energie van en […]

grafiek5-1
Verzuimanalyse naar leeftijd – deel 1: werknemers jonger dan 26 jaar

In ons persbericht van afgelopen september rapporteerden we dat het verzuim in de zorgsector in één jaar tijd het meest gestegen is onder jonge werknemers. Reden voor ons om het verzuim in de leeftijdsklasse tot 26 jaar verder te onderzoeken.