Laatste nieuws

grafiek1-leeftijd56-vp
Verzuimanalyse naar leeftijd – deel 5: werknemers van 56 jaar en ouder

Op dit moment valt ruim een kwart van de zorgmedewerkers in deze leeftijdsklasse. Het verzuim van deze groep heeft daarom een groot effect op het gemiddelde verzuim van alle medewerkers in de zorgsector.

0Vogellanden
In gesprek met Vogellanden

“Kijk je naar je bedrijf als Excelsheet, of gaat alles in wat je doet over mensen, waarde toevoeging en welzijn? Als dat laatste het geval is, doe je het goed.” Lees de inspirerende verzuimaanpak hier.

ETZ_Foto_Award
In gesprek met ETZ

‘Verzuim, daar heb je invloed op’ is het credo van het ETZ. Elke nieuwe leidinggevende krijgt deze visie op verzuim mee en gaat, met deze visie in het achterhoofd, het gesprek aan met zijn medewerkers. Dit gesprek, waarin geen onderwerp uit de weg wordt gegaan, is een belangrijke pijler van de aanpak van het ETZ. Lees het complete interview.

2023-Verzuim-Q3
Daling verzuim onder zorgmedewerkers zet door

Het verzuimpercentage onder zorgmedewerkers over het derde kwartaal van 2023 komt uit op 6,9. Dat is een daling van 6,4 procent ten opzichte van 2022. Ook in het eerste en tweede kwartaal van 2023 was het verzuim lager dan in 2022.

Look,At,Me.,Self-assured,Man,Pointing,Fingers,At,Himself,Bragging
Gezond Egoïsme

Je kunt pas goed voor een ander zorgen, als je goed voor jezelf zorgt. Waarom is dit zo belangrijk en wat kun je hier als HR professional mee in je werk. Inger strietman van InVorm, dé expert op dit onderwerp, vertelt je er meer over tijdens dit webinar op dinsdag 14 november.

Philadelphia_Foto_Award
In gesprek met Philadelphia

Gesprekken voeren, weten wat een medewerker nodig heeft, een veilige en transparante sfeer én heel belangrijk; de medewerker nooit laten vallen. Dat zit bij Philadelphia in het DNA en zijn de belangrijkste uitgangspunten in de dagelijkse praktijk. Hoe dit volgens de organisatie gerealiseerd kan worden, delen ze graag in dit artikel.

ZorgcentraDeBetuwe_Award_Foto
In gesprek met Zorgcentra De Betuwe

De no-nonsense aanpak van Zorgcentra De Betuwe is een bewezen effectieve manier om een continue inzetbaarheid te behouden. Snel schakelen, korte lijnen en een goed netwerk zijn volgens de organisatie dé succesfactoren die dit mogelijk maken. Hoe de organisatie deze verzuimaanpak weet te bewerkstelligen, delen ze met ons in dit inspirerende artikel.

benchmark-1024x758-1
Ontwikkelingen in Verzuim Q3

Wat zien we in de verzuimcijfers over het derde kwartaal van 2023? Danijela Budimir stipt de belangrijkste ontwikkelingen aan in dit webinar.

Woman,,Nurse,And,Smile,With,Clipboard,In,The,Park,For
Terugblik webinar ‘Werkgeluk in de zorg’

Dinsdag 26 september gaf Anne Brouwer, Gezondheidswetenschapper met een verpleegkundige achtergrond, docent en auteur, een webinar over werkgeluk. Hoe houd je je medewerkers gemotiveerd, gelukkig en betrokken? Ben jij als leidinggevende of HR-manager de verantwoordelijke voor het werkgeluk van de medewerkers, of ligt het eigenaarschap volledig bij de medewerker?

SintMaartenskliniek_Foto_Award
In gesprek met Sint Maartenskliniek

‘Het goede gesprek’; daar weten ze bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen wel raad mee. Door het inzetten van een tool die het voeren van deze gesprekken gemakkelijker laat verlopen, en als leidraad dient, komt de Sint Maartenskliniek tot de kern van de problemen waar een medewerker mee zit. Hoe zij deze tool toepassen en de overige tips die zij jou mee willen geven, lees je hier.

Neboplus_Foto_Award
In gesprek met Neboplus

Werkplezier is volgens Neboplus van groot belang voor de inzetbaarheid van haar medewerkers. De organisatie hecht veel waarde aan de betrokkenheid van de medewerkers, het proactief aandacht geven aan elkaar en het laten ontstaan van een veilige en warme omgeving. Hoe de zij dit weet te bewerkstelligen, lees je hier.

Woman,,Nurse,And,Smile,With,Clipboard,In,The,Park,For
Werkgeluk in de zorg (webinar)

Werkgeluk is een essentiële factor voor zorgmedewerkers. Anne Brouwer neemt je tijdens dit webinar op een laagdrempelige manier mee in hoe jij jouw medewerkers kunt laten floreren in hun werk en daarbuiten. Ben jij erbij?