Laatste nieuws

Foto_RIBWOverijssel-1
In gesprek met RIBW Overijssel

Vernet ging op bezoek in Zwolle bij RIBW Overijssel, een van de winnaars van de Vernet Health Ranking 2022. De organisatie vertelde ons meer over het verhaal achter deze prestatie en deelde een duidelijk advies met ons. Lees het inspirerende verhaal en de duidelijke adviezen in dit artikel.

grafiek5
Verzuimanalyse naar leeftijd – deel 3: werknemers van 36 t/m 45 jaar

Al enige tijd zien we dat het verzuim bij de jongere werknemers onder druk staat. Als vervolg op de analyse van het verzuim in de leeftijdsklasse tot 26 jaar verdiepen we ons daarom nu in de volgende leeftijdsklasse van 26 t/m 35 jaar. Ook deze groep laat een sterke verzuimgroei zien.

2023Q1-zorgbreed
Verzuim zorgsector in eerste kwartaal gedaald ten opzichte van een jaar geleden.

het verzuim in de zorgsector laat voor het eerst sinds lange tijd een daling zien.. De daling is vooral toe te schrijven aan een daling van kortdurend verzuim.

Smiling,Doctor,At,The,Clinic,Giving,An,Handshake,To,His
Vitaal naar pensioen

Vitaal naar pensioen Hoe kan de regeling van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) zorgen dat werknemers gezond hun pensioen kunnen bereiken, en daardoor ook tot minder verzuim in de organisatie? Wat zijn er nog meer voor (wettelijke) regelingen die een werkgever kan inzetten om werknemers te ondersteunen richting een vitaal pensioen? En, hoe kunnen deze […]

MicrosoftTeams-image
Winnaars Vernet Health Ranking zijn bekend

De winnaars van de Vernet Healthranking 2022 zijn bekend.

leiderschap-min4152
Terugblik webinar ‘Gezond Leiderschap’

Dinsdag 21 maart gaf Martijn Venus, senior adviseur gezond werken, een webinar over gezond leiderschap. Martijn gaf de deelnemers belangrijke tools om gezond leiderschap in de eigen organisatie toe te passen.

Ontwerp zonder titel
Verzuimvideo 2022

Het verzuim in de zorgsector was nog nooit zo hoog, noch de stijging zo groot als in 2022. In deze overzichtelijke video zetten we alle cijfers op een rijtje.

shutterstock_731640976-min
Terugblik webinar ‘Houd je starters energiek’

Dinsdag 7 maart gaf Dr. Iris Arends een webinar over hoe je de startende werknemers in je organisatie energiek en enthousiast houdt. Hierbij ontstaan diverse vragen. Welke reis maakt een starter aan het begin van zijn/haar werkleven? Hoe kun je hier als werkgever mee omgaan? En, hoe beïnvloedt het vroege leven van de starter het werkleven? Iris gaf de deelnemers belangrijke tools en informatie om hiermee om te kunnen gaan.

benchmark-1024x758-1
Ontwikkelingen in Verzuim Q1

Wat zien we in de verzuimcijfers over het eerste kwartaal van dit jaar? Danijela Budimir stipt de belangrijkste ontwikkelingen aan in dit webinar

leiderschap-min4152
Gezond leiderschap

Gezond leiderschap is van groot belang binnen een organisatie. Hoe kan het dat leiderschap de vitaliteit van de medewerkers en de mate van verzuim beïnvloedt? Martijn Venus legt het in dit webinar aan ons uit.

grafiek5-1
Verzuimanalyse naar leeftijd – deel 2: werknemers van 26 t/m 35 jaar

Al enige tijd zien we dat het verzuim bij de jongere werknemers onder druk staat. Als vervolg op de analyse van het verzuim in de leeftijdsklasse tot 26 jaar verdiepen we ons daarom nu in de volgende leeftijdsklasse van 26 t/m 35 jaar. Ook deze groep laat een sterke verzuimgroei zien.

Schermafbeelding 2020-12-13 om 01.15.27
Houd je starters energiek

Welke reis maakt een starter in de zorg aan het begin van zijn/haar werkleven? Hoe kun je als werkgever daar goed mee omgaan zodat de starter energiek aan het werk blijft? Dr. Iris Arends legt het uit.