Vernet Health Ranking

Elk jaar organiseert Vernet de Vernet Health Ranking. De Vernet Health Ranking laat in één cijfer zien hoe een organisatie presteert op het gebied van verzuim en inzetbaarheid. De beste drie organisaties uit elke branche worden dan door Vernet in het zonnetje gezet. Tevens heeft Vernet met al deze instellingen een goed gesprek over de inhoudelijke prestatie en dat levert elk jaar weer een schat aan informatie op.

De berekening van de Vernet Health Ranking is gebaseerd op een aantal verzuim-indicatoren, ieder met een eigen wegingsfactor. De belangrijkste indicatoren zijn:

  • verzuimpercentage
  • meldingsfrequentie
  • duurklasse
  • verzuimkosten per FTE
  • metingen per leeftijdsklasse, waarbij rekening gehouden wordt met de leeftijdsopbouw binnen de organisatie.

In de eindscore nemen we ook de stijging c.q. daling van de cijfers mee ten opzichte van het jaar dáárvoor.

Vernet Health Ranking

Winnaars 2023

De winnaars van de ranglijst hebben laten zien dat zij, samen met hun medewerkers, effectieve inspanningen hebben verricht om hun verzuimbeleid en aanpak om te zetten in klinkende resultaten. Een prestatie om trots op te zijn!

De winnaars zijn: Accare, Aveleijn, Stichting Maria-Oord, Bravis Ziekenhuis, GGZ-Friesland, Ons Tweede Thuis, Cedrah, ETZ, MET ggz, Philadelphia, Salem, Streekziekenhuis Koningin Beatrix.

In gesprek met …

Momenteel vinden de gesprekken plaats met de winnaars van 2023. Hieronder zie je een greep uit de interviews van dit jaar en het afgelopen jaar.

“Wij zijn er voor de mensen die ons het hardst nodig hebben.”

“Eigen regie, doen we samen”

“Ziekte overkomt je, verzuim overleg je.” 

“Het gevoel hebben er in je eentje voor te staan, is killing.”

GGZ Friesland

“Wij zijn er voor de mensen die ons het hardst nodig hebben.” Dat is de missie van GGZ Friesland. Stefan Knobbe legt uit hoe ze door het vertalen van de missie met bijbehorende kernwaarden naar het verzuimbeleid en aanpak succesvol zijn.

Bravis Ziekenhuis

Consistent samen met medewerkers kijken naar hun duurzame inzetbaarheid en dit thema op allerlei tafels terug laten komen, is de sleutel tot het succes van Bravis. Vernet sprak met Carolien Goossens, Sytske Martens en Annelies Koeken-Vergouwen.

Aveleijn

Door kort op het proces te zitten, is Aveleijn een van de winnaars van de Vernet Health Ranking. Vernet toog naar Borne en ging in gesprek met Carla Grummel en Dayenne Snijders om te achterhalen hoe ze dit doen.

Maria-oord

Maria-oord is een van de toppers van de Vernet Health Ranking. Albert Vlemmix en Grazia van der Ven vertelden waarmee zij dit succes hebben bereikt. Een verhaal over cultuur en het lef om net even een stapje verder te gaan.

“Maatwerk toepassen bij elke casus is wat we doen. Er zijn vaak creatieve oplossingen die voor ieder individu verschillen. Met persoonlijke aandacht behaal je de beoogde winst.”

Ik geloof dat een teamleider niet zozeer de thermometer binnen een team is, maar meer de thermosstaat. Die bepaalt de temperatuur in een team.

“Luister naar de medewerker en zet de feedback dan ook meteen om in actie. Regelmatig informatie uit het team ophalen en daarop handelen, is de sleutel.”

 “Investeer in duurzame inzetbaarheid, want je verdient het driedubbel terug aan de achterkant! We kijken om naar elkaar en kijken naar mogelijkheden om te worden wie je bent!”

Vincent van Gogh

De menselijke maat, een gezonde leefstijl en werkgeluk. Allemaal facetten die volgens Vincent van Gogh invloed hebben op de inzetbaarheid van de medewerker. Hoe zij deze onderwerpen toepassen in hun organisatie, lees je hier.

Profila Zorggroep

Wat is het belang van leiderschap binnen een organisatie, en hoe richt je dat effectief in? Stephan Govers (Clustermanager) en Martine Wagenaar (HR-adviseur) van Profila Zorggroep vertelden ons daar in Rotterdam meer over.

Accare

Accare is een van de Vernet Health Ranking winnaars in de GGZ. Vernet ging langs in Assen bij Josella Hof (HR adviseur) en Meidina Oldenziel (Manager HRM) om het verhaal achter de deze prestatie te horen.

RIBW Overijssel

Een van de Vernet Health Ranking winnaars in de GGZ is RIBW Overijssel. Vernet ging op bezoek in Zwolle bij Annemiek Rave (adviseur HRM) en Wendy Bronsvoort (teammanager).

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vernet bedient zo’n 350 zorgorganisaties met circa 600 duizend medewerkers. Wij kennen dus het verhaal achter verzuim en inzetbaarheid.

In onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen hierin, geven inzage in onze onderzoeken, delen blogs en organiseren webinars.