Mantelzorg in je HR-beleid

Wil jij ook mantelzorg integreren in je HR-beleid en daarvoor inspiratie over een passende aanpak met de do’s en don’ts?? Meld je dan nu aan voor het webinar op 27 september a.s.

Werken én (mantel)zorgen is al lang geen privékwestie meer. Dagelijks is deze combinatie in de zorg onderdeel van het gesprek op de werkvloer tussen leidinggevenden, medewerkers en binnen het team.  Meer dan 40% van de medewerkers met mantelzorgtaken ervaart overbelasting. Dit leidt tot hoge verzuimkosten, slechtere prestaties van medewerkers en lagere resultaten van de organisatie.

Hoogste tijd om mantelzorg deel te laten worden van je HR-beleid. Hoe kun je het live event mantelzorg als organisatie zakelijk en sociaal managen met oog voor je medewerker? Hoe bereik je dat er een cultuur is waar mantelzorg niet als ‘gedoe’ wordt ervaren? Hoe richt je de organisatie in zodat er maatwerkoplossingen mogelijk zijn voor medewerkers én leidinggevenden? En wat zijn de mogelijkheden om mantelzorg aan te laten sluiten bij het bestaande HR- en Vitaliteitsbeleid? 

Dit webinar wordt gegeven door Heidi Sprekelmeyer. Heidi is een van de oprichters van Jong en Veer.

Jong en Veer is een mantelzorgexpertisebureau voor bedrijven. Zij streven ernaar om werkgevers te ondersteunen hun werknemers met mantelzorgtaken aan het werk te houden. Daarbij ligt de focus een cultuur te creëren waarin de combinatie van werk en mantelzorg bespreekbaar is in alle lagen van de organisatie.

Is jouw interesse gewekt? Meld je dan nu aan!