Verzuim in het tweede kwartaal opnieuw gedaald

De dalende trend, waar zo op gehoopt is na jaren van stijging, zet ook in het tweede kwartaal door. In het tweede kwartaal van 2023 zien we dat het verzuim in de zorgsector flink gedaald is. Met name wegens de forse daling van het kortdurend verzuim voor deze periode.

Het verzuimpercentage in dit kwartaal is 7,22. Hierin zien we een daling van zeven procent in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar (7,79).

Deze daling is vooral toe te schrijven aan de sterke daling van het kortdurend verzuim. Kortdurend verzuim is met maar liefst 37 procent gedaald, van 1,32 procent naar 0,83 procent.

Opvallend is dat het extra lang verzuim (langer dan 365 dagen) echter twaalf procent gestegen is ten opzichte van vorig jaar. Het extra lang verzuim is van 1,1 procent in het tweede kwartaal van 2022 gestegen naar 1,23 in 2023.

Wil jij weten hoe jouw organisatie scoort ten opzichte van de branche, of ben je juist benieuwd naar een interne vergelijking tussen de afdelingen binnen jouw organisatie?