25 januari ’22: Webinar ‘Verzuim in relatie tot mantelzorg’

‘In de zorg voor de ander jezelf blijven zien’. Laat u inspireren!

Feiten
Werken combineren met zorgtaken thuis, doen we dat niet allemaal? Het feit dat bijna één op de vier medewerkers naast het werk ook nog intensief en langdurig thuis zorgt, maakt dat werkgevers simpelweg niet meer om de werk-(mantel)zorg balans heen kunnen. ‘Moeten we daar als werkgever tijd instoppen? Ja, daar gaan we tijd in stoppen!’, aldus huidig staatssecretaris Paul Blokhuis. En gelijk heeft hij.

Vanuit de politiek is er een dubbele oproep: Meer werken én Meer zorgen. Maar deze oproep en andere ontwikkelingen hebben grote impact. Niet alleen voor uw medewerkers, maar ook in het verlengde daarvan, voor werkgevers en HRM- en verzuimprofessionals. Wat kunt u als werkgever doen om preventief en proactief de inzetbaarheid van uw medewerkers te behouden en misschien zelfs wel vergroten? Hoe faciliteert u medewerkers in het balans houden van de werk-(mantel)zorgbalans? Wat komt daarbij kijken en welke dilemma’s zijn er eventueel?

Uit de praktijk
Op basis van een casuïstiek wordt behandeld:

  • Wanneer is er sprake van mantelzorg?
  • Medewerker heeft veel zorgen thuis, wel of niet ziek melden?
  • Wat kan ik meer inzetten dan de wettelijke verlofregelingen?
  • Mantelzorg onderdeel van verzuim en preventieaanpak?
  • Hoe maak ik de werk-zorgcombinatie bespreekbaar?

Wat levert u het webinar op?
Aan het eind van deze bijeenkomst heeft u inzicht in de kosten van mantelzorg voor uw organisatie én de besparing die mantelzorgvriendelijk beleid kan opleveren. Daarbij passen concrete tips en handvatten over hoe te komen tot het bespreekbaar maken van de werk-(mantel)zorgbalans en inzetten van bijpassende interventies.

Webinar door:
Dit webinar wordt verzorgd door Heidi Sprekelmeyer, van het expertisebureau Jong en Veer- mantelzorg in bedrijf. Het bureau wil werken en mantelzorg mogelijk en makkelijk maken. Hun doel hierbij is de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen en in te zetten op de verbetering van de werk-zorgbalans van medewerkers. En dat zakelijk en sociaal!

Tarief
Het online inspiratiecollege is onderdeel van het Vernet Jaarprogramma en derhalve gratis en uitsluitend voor klanten van Vernet.

Praktische informatie
Datum: 25 januari 2022
Tijd: 10.00 – 11.00 uur
Waar: achter je eigen laptop
Hoe: uiterlijk vrijdag 21 januari ontvang je een link waarop je het webinar kunt volgen.

Klik hier om je aan te melden voor dit webinar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *