11 april ’22: Post Traumatische Groei in de werkomgeving

Op maandag 11 april organiseert Vernet in samenwerking met Et Emergo de workshop ‘Post Traumatische Groei in de werkomgeving’. Een fysieke workshop van één dag van 09.30 tot 15.00 uur in Zeist. De inleiding wordt verzorgd door Vernet. Samen staan we stil bij de verzuimcijfers 2021: trends & ontwikkelingen.

HRM-professionals, arboprofessionals en leidinggevenden
De workshop is ontwikkeld voor professionals die betrokken zijn bij de begeleiding van medewerkers die (dreigen te) verzuimen door psychisch-/emotioneel gerelateerde klachten zoals burn-out, overspanning, depressie, angsten, psychische klachten door ziekten, traumatische ervaringen (van mild tot zeer ernstig) of allerlei andere ellende.

Doel van de workshop

 • Inzicht te geven in het fenomeen PostTraumatische Groei (PTG) en het effect van PTG op burn-out klachten en
  andere ellende. En vooral ook hoe bevlogenheid (weer) kan ontstaan
 • Inzicht te geven in het effect van een dergelijk positief label op herstel/-groeiprocessen
 • Zelf te laten ervaren in welke mate zij zelf ooit PTG hebben ervaren door het invullen en bespreken van de PTG-vragenlijst
 • Bekend te laten raken met de 5 verschillende deelgebieden van PTG
 • Bewust te laten worden van de impact van de kennis van PTG op houding en gedrag in de dagelijkse werksituatie
 • Praktische handvatten en voorbeelden aan te reiken die ondersteunend zijn bij het begeleiden van medewerkers met psychisch-/emotioneel gerelateerde klachten   
 • PTG-kennis te bieden die gebruikt kan worden in het begeleiden van medewerkers die door psychisch-/emotioneel gerelateerde klachten (dreigen te) verzuimen. Daardoor bijdragen aan een ‘positief’ herstel en zelfs persoonlijke groei
 • Kennis te bieden om te kunnen bijdragen aan het creëren van een positieve, ondersteunende bedrijfscultuur met betrekking tot medewerkers met psychisch-/emotioneel gerelateerde klachten
 • Te laten onderzoeken op welke onderdelen in het werk PTG nog meer toepasbaar, inzetbaar is
 • Te leren hoe belangrijk de rol/houding van professionals is bij het realiseren van PTG

Et Emergo
Anja Jongkind (1953) en Greet Vonk (1964) werken sinds 2013 samen binnen Et Emergo. Ze hebben PTG-Coaching ontwikkeld en werken daar in de praktijk ook mee. Anja werkt in haar praktijk als therapeut, later als coach al meer dan 40 jaar vanuit deze uitgangspunten. Greet leerde 20 jaar geleden ‘het vak’ van Anja en deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is recent gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.

Greet Vonk MSc
Deze workshop wordt gegeven door Greet Vonk. Greet geeft regelmatig lezingen/workshops op het gebied van PostTraumatische Groei (PTG). Zij doet dat voor diverse doelgroepen. Zij sprak bijvoorbeeld op het Europese Congres Positieve Psychologie en op het wetenschappelijke symposium van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Zij verzorgt workshops voor o.a. coaches, HRM-/zorg-/arboprofessionals en leidinggevenden en leidt ook inspiratiesessies binnen organisaties over de ‘positieve kant’ van burn-out, overspanning, depressie, angsten en andere ellende.

Kosten
De workshop is één dag en wordt aangeboden voor een bedrag van €225,- ex. btw. Dit is inclusief lunch. Na afloop krijg je het boek ‘PostTraumatische Groei – Sterker door ellende’ mee naar huis.

Let op: maximaal 20 deelnemers per keer.

Opgeven of een specifieke vraag? Mail naar marjolijn@vernet.nl.